Så är helgen slut...

Så är det söndag igen. Helgen har rasat  förbi och jag känner mig lite frånsprungen. Vill ha lördag igen.

Idag har vi plockat lite och fixat mörkläggningsgardiner till sovrummen, börjar märkas på dottern att det är ljusare ute nu. Hon vaknar tidigare o tidigare, idag vid 5. Så nu hoppas i att det blir lite längre.

Sen kom farmor Eva och sysslingen Lisa på besök. Det var jättetrevligt, Sysslingen Lisa är helt klart en favorit för dottern. Hon är 20 år och jättespännande för min lilla tös.

Sen var vi på vårpromenad i solen, var mysigt men väldigt mycket hundbajs, blää!

Nu nattning av barn och sen lite slappa framför tv:n, ses!

Inredning

Vi pratade inredning på jobbet i fredags.
De andra pratade om hur hemskt det hade sett ut när de flyttat in i sina nya bostäder och hur man efter hand vänjer sig med allt fult. Ta till exempel kökskakel. Det kan vara fulare än fulast så man tänkervid inflyttningen, usch nej det där måste vi fixa senare, men sen när man flyttat in ser man till slut inte det fula, man blir hemmablind.
Jag satt där i soffan i fikarummet och bara kände, shit! så var det jag kände med kökstapeterna! Och kära vänner tror ni jag har gjort något med dem? Nej, de är så äckligt fula men ändå så ser jag dem inte längre. Men detta samtal i fikarummet gjorde att de blev synliga igen, och denna gång SYNS de verkligen, det är som månader av förträngning har anfallit mig med all sin kraft. Jag får lust att riva ner dem och måla över dem idag. Men jag får försöka trycka undan känslan och skjuta det framför mig ett tag till, kanske till sommaren...eller hösten?!

       

Ser ni?! Hemskare än hemskast.
Idag blir det storhandling, lite plock och eventuellt bad på badhus. Defenitivt blir det Earth Hour kl 20.30-21.30, så alla häng med och släck lamporna ikväll. Glöm inte heller sommartid i natt, ses!

Familjen Bus


Bushelg och mys i soffan!

Vikt väktarna, wow!

Nyss hemkommen från ett möte på viktväktarna. - 0,8kg!!! Wow va bra det känns, nu har jag gått ner 8,3kg sen jag började. Nu väntar jag på att ha gått ner 10kg, det känns som en väldigt stor gräns/siffra att passera. Det känns som jag verkligen är på väg åt rätt håll.



Nu har jag jobbat några dagar på nya jobbet och jag stortrivs!! Åhh vad bra det verkar vara. Bra kompisar, bra barnsyn och en underbar miljö (arbets och natur). Hittills känns det som jag gjort ett bra val. Jag cyklar till jobbet, det tar 10 minuter, jag får frisk luft, motion(lite) och slipper passa bussar. Nej, det är underbart!

Nu fika och tv med mannen min, ses!


Så äntligen dagen innan nytt jobb.

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Känns som det var nyss jag sökte och blev erbjuden tjänsten (och det var det nästan, var ju bara en månad sen). Ska bli läskigt och spännande, vet inte om jag förstått att jag ska byta ännu. Kommer nog att sakna mina arbetskollegor mycket. Eller jag vet att jag kommer att göra det. Men det blir nog väldigt bra på nya, hmm... låter det som jag försöker övertyga mig själv eller? Det stämmer nog.

Helgen har varit lång och skön. Dottern var ju sjuk i fredags och min helg fick i och med det en mjukstart. Det var hur kul som helst att träffa Frolic i lördags, vi snackade, käkade och shoppade. Allt som gör en dag perfekt. Hittade ett par snygga jeans på Emmaus för 75kr. Jag gillar verkligen att fynda på second handaffärer.

Idag har vi fixat min cykel inför morgondagens första cykeltur till nya jobbet. Sen tog vi en liten cykeltur runt kvarteret. Dottern gillar att cykla. Sen var vi på en grannes klädparty, det var kul, och jag shoppade lite för mycket som vanligt, gillar verkligen Blingo kläder. Nu har vi ätit spagetti och köttfärssås och snart ska dottern sova.

En bra helg med mycket mys, ses!

Aaahhh

Så äntligen fredag!
Min sista dag på jobbet, eller det skulle varit den sista dagen på jobbet, men dottern har feber och en kraftig förkylning (hon luktar APA), så jag fick avsluta min anställning i Uppsala kommun med att vabba.
Det var en planerad vab, dvs jag visste redan på onsdagen att torsdagen skulle bli min sista, så jag hann bli firad/avtackad med blomma och tog med bakelser till mina kollegor. Jag kommer att sakna dem mycket, men det nya stället ligger så mycket närmre hemmet och är väldigt eftertraktat, så till den grad att jag till och med ser det som en betald utbildning att få arbeta där. Börjar  redan på måndag, enligt schemat ska jag även stänga den dagen, men det kan väl inte stämma?! Nya barn, nya rutiner och nya föräldrar. Typ "- ja hej, jaha du är alltså Lisas mamma säger du?! Jaa, jag får väl tro dig då."  Nja känns inte helt ok.

Imorgon ska jag äntligen träffa min polare Frolic. Vi har haft så mkt att göra att vi inte setts på flera månader. Det är så illa att jag inte ens minns när vi träffades senast. Det kan ha varit när jag va föräldrarledig, då blir det närmare ett år nu...illa. Ja men imorgon ska vi in till stan och äta lunch, det ska bli både kul och gott. Dottern får vara hemma med pappan och vila, det behöver vi båda.

Vi var till doktorn idag och kollade dotterns öra. Hon pekar ibland på det och säger "-ont", det är inte mycket men i hennes värld kan det betyda allt. Doktorn tog ett halsprov (hon pekar i munnen åxå och säger "-ont"), det var negativt! Alltså positivt för oss. Öronen var fina och allt var bra, hon har bara feber och luktar illa.

Ikväll har vi haft besök av sambons bandpolare, vi hade grekiskmiddagsbuffé och åt många goda små plockbitar. Vi har tjuvstartat inför Grekland i sommar. Längtar så jag blir tokig!! Men hur som helst är det väldigt trevligt när sambons kompisar kommer hit, det händer inte så ofta, då han är en av de första att skaffa familj, men denna kompis verkar tycka det är lite mysigt med familjemys. Vi båda är tacksamma och speciellt sambon (antar jag) eftersom det kan bli lite ensamt som första barnfamiljen i kompiskretsen.

Nej nu ska jag ta lite meravinoch snacka lite mer skit, ses!

Sköna söndag

Idag har vi städat, plockat och fixat hemma.
Gick även ut med dottern. Vi promenerade runt parken här hemma, tog en tur förbi affären och köpte festis och bullar som vi fikade med i solen. Hur mysigt som helst, vi var ute från 13 till 15. Vi lekte i snön, gungade i lekparken, grävde med pinnar i snön och hoppade i vattenpölar.
En underbart härlig dag, ses!

Myskväll

Ikväll ska vi mysa...ska bli så ..hm..mysigt!

Vi har ätit köttfärspaj och druckit öl, gott!

Till kvällen när dottern lagt sig blir det lösgodis och chips med ännu mer öl.

Vi kör Engelskt-tema med öl o chips med salt o vinäger.

Jättegott!

Ses!

nää...

..nu är det dags att köpa nya skor. Idag såg jag att mina gamla skor, som jag använt sen de andra skorna gick sönder, har gått sönder! Vad är det med mig och skor? Jag måste gå knasigt eller kan det vara av ålder? Alltså av skornas ålder, haha..inte för att jag är gammal, eller?!  Så idag blev det gympaskor, kallt!
Nä, får leta efter ett par skor på REA, ses!


mysdag

Idag har vi då städat och rensat, tiden räckte som vanligt inte till och själva rensningen hann vi inte riktigt med. Vi hade ju tänkt rensa förrådet, men dit kom vi aldrig. Men vi har knäskurat badrummet och det är skönt bara det. Mina föräldrar kom förbi och lånade dottern så vi kunde hinna lite mer, det var riktigt skönt!

Nu står kycklingfilé i ugnen på en bädd av  vitlök och potatisslantarna börjar nog bli klara snart. Ska göra en avocado och tomatröra till och sen blir det middag. Är riktigt hungrig!

Ikväll blir det en film och vuxenmys, ser verkligen fram emot det.

Hoppas ni får en trevlig kväll, ses!

Äntligen fredag!

Så nu är det äntligen helg. Mitt i veckan trodde jag aldrig att denna dag skulle infinna sig.

Idag har jag fått jobba över och till och med stänga på förskolan. Sambon skulle ha fredagsöl på jobbet och dottern blev över, så han droppade förbi jobbet med henne. Det var trevligt, vi stannade till på en pizzeria o käkade lite innan hemgång. Väldigt mysigt!

Imorgon ska vi storstäda och storrensa, vilket vi verkligen behöver. Det blir förråd, klädkammare och allmänt plock. Ska bli så skönt när det är klart.

Jag saknar min bror som är i Indien, hoppas han mår bra och har det mysigt. Kram på dig lillgrisen, om du läser detta.

På vikt väktarna hade det gått lite upp, +0,4kg. Inte så mycket men ändå surt. Får väl dock skylla mig själv.

Nu Tv och sen sova, ses!

Snöstorm

Vilket väder, är det inte meningen att våren ska komma nu. Det vill iallafall jag!

Min förkylning börjar släppa hoppas jag, det känns lite bättre.
Jag vet inte vad som hänt, men livet känns lite ljusare. Kanske är det nya jobbet, kanske är det lönen som kom häromdan. Vet inte men trivs med känslan av ljus och lycka!

Jag har fet-ätit nu nästan hela veckan och ser inte fram emot vägningen på onsdag. Jag tror inte att jag kommer att ha gått ner något. Förra veckan gick det ju så bra och jag slappnade väl av lite för mycket efter det. Men ny vecka, nya tag. Nu ska jag fika lite, ses!

Denna dag, ett liv.

I helgen har det varit fullt ös.
70-tals fest på fredagkvällen med jobbet. Vi var inte många men det var väldigt trevligt ändå. Vi åt gott och snackade mycket. Jag kom hem vid 22.30 och bytte av barnvakten(mormor o morfar). Sambon hade spelning och jag tog natten. Dottern kom in till oss vid 4 och sov med mig sen. På morgonen fick sambon sova. Det betyder ju att jag skulle få min sovmorgon idag, men nej.
Igår började vi dagen med att köpa en resevagn från blocket, till vår resa. Sen åkte vi och storhandlade, jobbigt då dottern skrek och vägrade sova.
Sen på kvällen hade vi tacosmiddag med några av killarna från bandet. Det var jättetrevligt och mycket gott. Jag gick och lade mig vid 23.30 typ.
Kl 4 vaknade jag av att killarna satt o sjöng. Jag gick upp o va en tråkig tant o bad dem dämpa sig lite. Påminde sambon om att det var hans tur att ta dottern på morgonen o att hon troligtvis vaknar inom 3 timmar. Han sa att det var lugnt. De gick o la sig strax efter, men sen kl 6.30 när dottern kom in hade jag inte hjärta att dra upp sambon, så han fick sova. Hoppas att han hade kul, så jag inte offrade min enda sovmorgon på en hel vecka på inget.
Idag ska en kompis komma och hälsa på, sambon repar på söndagar (o torsdagar) så jag är så tacksam för sällskap. Hon tar med sin lilla bebis, som är 2-3 månader. Ska bli kul.
Sambons band är superbra och jag rekomenderar en visit på deras Myspace-sida http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=68450677 Shake the Nation heter de.
Nu ska jag byta på dottern, ses!


RSS 2.0