Helg

Så lördag.
Helgen kommer att gå i vilans tecken då jag fortfarande har ont. Men trots det så måste ju livet ändå gå vidare och just denna helg ska vi vara hundvakter till mina föräldrars hundar, två stycken lurviga. Mannen får ha huvudansvaret för promenader men det ska väl funka. Dottern är överlycklig. Hon älskar hundarna.
Sen skulle vi behöva storhandla...blir väl mannen som får lov att sköta det åxå...suck! Mycket läggs på honom just nu.
Sen är det ju bra om vi fortsätter att rensa och städa, och just det, denna helg måste vi börja riva tapet inför tapetsering...så vilan blir väl mer eller mindre.
Men lite vila sak jag vill hinna med åxå, ses!

Lite bättre fast ändå sämre...

Mitt tidigare inlägg om panik i hemmet har lugnat sig något. Jag behöver inte flytta nu, det är rätt skönt att veta de kostnader vi har varje månad inför nästa föräldrarledighet är de samma som nu, vi vet helt enkelt vad vi kommer att få brottas med.
Vi har sen senast, rensat, kastat och sorterat i hela lägenheten. Än så finns det saker kvar, skåp att rensa och saker att göra men vi ser ett ljus i tunneln.
Till exempel ska vi ÄNTLIGEN tapetsera om, det är bokat till i början av februari, så nu ska vi bara riva förra tapeten och spackla. Ska bli sååå skönt att bli av med kärringtapeten som fanns när vi flyttade in.
 Behövs det sägas nått mer än vad denna bild visar....?!

Det som är den sämre delen av min rubrik är att jag har fått ont i fogarna. Och när jag säger ont betyder det SÅ JÄVLA IN I HELVETES ont! Det är fem månader kvar, 5 MÅNADER!!, och jag har svårt att göra saker ordentligt nu. Vill inte gå till jobbet för jag vet att jag inte riktigt kan undvika de sakerna som gör att jag får ont. Min sjukgymnast uttryckte det som så -Undvik saker som gör ont, oj, aj fan, jobbar du i förskola på småbarns avdelning, ja lycka till! Så himla uppmuntrande, tack tack!

Det som gör ont och som jag då bör undvika:
*böja mig fram
*sitta på huk
*gå
*resa mig från golv och sätta mig på golv
*vridmoment
*sitta lågt
*gå i trappor
*lyfta tungt
Av dessa så tror jag att undvika att gå i trappor är det jag faktiskt kommer att lyckas undvika. Lyfta tungt kan jag försöka med men det finns alltid enstaka tillfällen där man tyvärr måste lyfta barnen, typ när de ramlar av stolen i matsalen. (Känns inte så schysst att säga, "oj ramla du Lisa, men kom hit då så ska jag trösta och kanske hjälpa dig att komma upp på stolen igen", när barnen gråter rösten av sig.)
Annars skulle man kunna kopiera alla ovan och klistra in i en arbetsbeskrivning av förskollärare på småbarnsavdelning, typ!

Förra gången hade jag åxå ont ett tag, men då kunde jag undvika alla delar som gjorde ont, var nämligen student då. Så det gick över. Hoppas detta åxå kan gå över snart, ses!
 (sorry för gnället, behövde visst skriva av mig lite. Vet att jag ändå är väldigt lyckligt lottad i livet!! Och är mycket tacksam för det.)
 

Boande?!

Jag är rastlös...jag känner att jag inte trivs i vårt hem.

Imorse när mannen vaknade sa jag - Vi måste flytta, NU!! Jag hade redan via hemnet hittat både lantligt och stadsnära lägen, jag hade vägt för och nackdelar och jag hade nästan börjat packa och skriva flyttkort.
Min man tittade på mig med skeptisk blick och frågade - Varför?
-Hmmm.....jag vet inte...jag trivs inte, vill ha större!
-Men, är det inte bättre att rensa först och sen vänta och se vad vi verkligen vill ha?

Vi kom fram till att anledningen att jag inte trivs är att när vi flyttade förra gången hade vi inte tid att rensa, utan vi slängde ner allt i lådor och sopsäckar. När vi kom fram till nya stället tryckte vi ner saker i lådor och skåp, det som inte fick plats satte vi i förrådet. Vilket har resulterat i att jag inte känner mig riktigt hemma ännu...eller det är saker överallt och det känns inte som vi får plats.

Så tack vare min man flyttar vi inte hals över huvud, utan idag har dagen gått i rensning- och städningenstecken! Men tack vare mig, så ska vi börja fundera vad vi egentligen vill bo och kanske i framtiden hittar vi vårt drömboende (det är kanske där vi bor redan men det får tiden utvisa).

Jag har sorterat papper idag, hur länge ska man spara "viktiga papper"? 
Jag känner mig lugnare i själen nu och längtar till att få "boa" mera, för jag antar att det är det jag gör då jag inte har brytt mig om detta tidigare under 2 års tid.
Spark, spark i magen, ses!

Snuvig

Har varit snuvig sen julafton....vet inte om det är en envis förkylning eller gravid-täppa. Hoppas så att det är en envis förkylning. Vill verkligen inte dras med detta ända till Juni....åååhhh! På torsdag ska vi på ultraljud, ska bli spännande och lite läskigt. Har börjat känna pyret nu, sparkar och annat bök. Börjar bli på riktigt nu!
Imorgon ev pulka, ses!

RSS 2.0