Idag har jag skrivit på

Jag har idag skrivit på uppsägningspapper och anställningspapper, en stor dag!
Halsen är hes och rösten är inte att leka med.
Men allt känns ok ändå.
Är det inte lite vår i luften?
Kramis, ses!

FÖRE VIKT VÄKTARNA!


----

Host, host!
Jag är hes, har ont i halsen och tappar rösten av och till.
Känns inte bra.
E fortfarande trött, dottern kom in till oss i natt och ville inte somna om, sen vaknade hon redan vid 5.30!
Det är inte mänskligt...ska lägga mig snart.

Ett stort plus, Va på Vikt Väktarna idag och hade gått ner 1,4kg!
Hittills nu har jag gått ner 6,7kg!
Känns så bra.

God natt o sov så gott, ses!

Snuvig

Idag har jag hes hals, ont i den och snuva.
Öppnade idag och gick upp 5.20, efter jobbet åkte jag direkt på ett möte. Kom hem först vid 20.00, e trött!
Har inte ätit middag men åt en semla på mötet så jag tror att jag inte tänker/orkar äta någon. Är Vikt Väktare och fösöker göra vettiga alternativ, känner att en semla inte faller in under den kategorin.
Ska gå och lägga mig snart....e verkligen trött.
Ha det bra, ses!

Oj vilken dag!

Idag har det hänt mycket.

Dagen började med att jag fick springa till bussen, inget ovanligt med det men denna dag halkade jag och lyckades på nått vis ha sönder mina skor. Sulan lossnade runt hela hälen och halva hålfoten. Så när jag kom till jobbet skämdes jag då jag kände mig som en lodis.
" Somliga går med trasiga skor, säg varför är det så?"

Sen fortsatte dagen med ett telefonsamtal från en förskola jag varit på anställningsintervju på, de erbjöd tjänst! Oj, nu var jag tvungen att ta ett beslut. Jag gik hela dagen och vägde fördelar mot nackdelar och till slut föll valet på att byta arbetsplats. Känns superstort och jättespännande! Hur kommer det att bli, kommer jag att ångra mig? Eller kommer det att bli det bästa beslut jag någonsin tagit i mitt liv? oavsett känns det bra nu, läskigt men bra!

Ombyte förnöjer, ses!

Ahh, något att längta till!

Igår gick vi då ner på stan och gick in på Resia för lite resdrömmar. Vi fick jättemycket bra hjälp av försäljaren som gav oss många tips och resmål till varierande priser.
I slutändan hade vi dessa att välja mellan, Turkiet, Kreta och Bulgarien.  Vi gick och åt lunch och vägde fördelar/nackdelar med varje resmål.
Den som blev favorit var Kreta med Apollo, så vi gick genast tillbaka och bokade. http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Grekland/Kreta/Platanias/
Det känns så bra!! Hotellet heter Melinas och vi har lyckats få tag på en tvårumslägenhet med markterass (med utsikt mot poolen), vilken dröm för en barnfamilj!
Dottern har redan pekat på bilderna på resmålet och sagt "-bada".

På kvällen igår firade vi alla hjärtansdag, vi var sjuka den 14/2 så vi tog igen det nu. Vi åt parmesansnittar med päron till förrätt, sen åt vi fläskfilé med rotfrukter i ugn och het kantarellsås. Till det drack vi ett gott rött vin som jag fick på min 30 års dag. Det var väldigt mysigt, med levande ljus och mycket tid för småprat.

Idag har det varit städ och plockdag. Vi var ute ett litet tag i snöstormen och lät dottern bestiga lite snövallar, allt för att hon skulle få lite frisk luft.
Allt som allt en mycket lyckad helg, ses!


Härligt i Parga -06


Härlig lördag

Idag mår jag bättre och det känns så skönt! Lilla familjen ska nämligen idag gå till olika resebyråer och kolla resalternativ inför sommaren. Ååhhh...jag längtar, hoppas vi hittar något som stämmer med våra önskemål.

Det ska

  • vara en billig resa, då vår ekonomi inte är superstrong.
  • vara ett lugnt område med möjlighet till sol och bad,
  • inte va så långt från flygplatsen så att inte transfern tar sån tid och det får inte ligga allt för långt bort från sverige.

Helst ska avresetiderna stämma någorlunda med dotterns sov - och vakentider. 
Grekland, Kroatien och bulgarien är länder jag kollat lite på hemma, det verkar bra! 

Jag och sambon var i Grekland innan dottern föddes och det var resan i vårt liv!! Vi trivdes som fiskarna i vattnet och vi hade det urmysigt. Då hittade vi resan på en reseauktion och den kostade 2500:- per person vilket var rimligt. Vi hade inga direkta krav utan var tacksamma för sol och värme.
Då hamnade vi i Parga, som ligger på greklands fastland, vi bodde på urmysiga familjeägda Alkion(?). Spiros med familj tog väl hand om oss och Spiros lagade underbar mat, som kostade nästan inget. En resa vi rekomenderar!
Nej nu måste jag klä mig för snart ska vi ner på staden och reseshoppa, ses!


Sjuklingar...

Idag har jag varit hemma med dottern, hon har varit dålig i magen ett tag nu och jag kände att hon behövde vila. Det brukar vara rätt skönt att vara hemma för man hinner plocka lite och även läsa bok när hon vilar.
Men idag har jag börjat känna mig sjuk, jag har ont i hela kroppen och obehagligt ont i huvudet, nästan så jag spyr av smärta. Dottern blir ju genast väldigt mammig när hon märker att något är annorlunda, vilket blir jobbigt när man bara mår olustigt.
Det var så skönt när sambon kom hem och tog dottern med på en promenad. Jag la mig i sängen med värmedyna i nacken och kall/blöt handduk över ögonen, så skönt! När sambon kom hem hade de tulpaner, enchinagaard och Burger King mat med sig, min man är så snäll! 
Nu känns det bättre, men det kan vara Iprenen åxå, vem vet?!
Nu är det snart nattning för mig och dottern, behöver min sömn.
Stor kram, ses!

Mina sötnosar


Så nu e det dags..

Nu är det min tur att prova på detta. Hoppas att jag ska orka skriva lite vad som händer i mitt liv. Får se vad det blir, kan bli hur bra som helst eller hur tråkigt som helst. Återstår att se...hoppas att jag kan lyckas blogga ngt varje dag, men inte ens det är säkert. Jag, Akå Johansson, tjej/kvinna på 30 år, sambo och dotter på snart 2år. Jag jobbar som förskollärare, blev färdig i juni förra året med utbildningen. Så nu är grundhistorien berättad, ses!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0