Tråkigt...

Jag har trååååkiiiggt!!!! Ska gå och lägga mig snart, som jag gjorde igår åxå, sen blir det väl ännu mer vila, som igår och kanske ska jag hänga en tvättmaskin sen?? Håller tummarna att jag ska orka göra det iallafall.  Funderar på att städa men inser samtidigt att jag inte kommer att orka göra det....har jag sagt att jag är otroligt trött hela tiden och att jag har otrooligt trååååkigt!! SES!

Senaste nytt!

Så är dottern äntligen prickfri, eller hennes prickar/sårskorpor smittar inte längre. Hon har gått på förskolan sen i tisdags, men varit frisk sen lördags. Det känns otroligt bra att ha betat av denna sjukdom från listan.

Nu kan bebis komma när den vill.
Eller när jag vill, alltså NU! Nähä, inte det... Var på MVC igår. Bebisen är fixerad (igen), blodvärde 135 (utan järntabletter), socker på 4,3 (kommer inte riktigt ihåg, så bli inte rädda om det inte kan stämma, hon sa att det var bra!), sf låg på kurvan. Allt tipp topp tills vi kom till blodtrycket...130/90 (eller om det va 135/90), dvs inte bra. Jag fick lägga mig ner och vila i ca 30 min...men blodtrycket var det samma. Urinprovet såg dock fint ut.

Så nu har jag stränga restriktioner att ringa förlossningen om jag får huvudvärk och så ska jag börja gå på fler kontroller. Så ska dit på fredag igen, med urinprov och för blodtrycksmätning.
Samtidigt som bm säger att jag ska hålla koll på huvudvärk så börjar såklart det mola lite....än så länge gör det inte ont, men det är som ett tryckande som inte riktigt vill släppa taget. Det är som innan man får spänningshuvudvärk, man känner spänningen och trycket. Har samtidigt fått en liten förkylning som åxåx skulle kunna vara orsaken, men blir det det minsta värre så ringer jag. Vill inte riskera något (det är alltså preclampsi eller havandeskapsförgiftning som jag inte vill riskera att få).
Men...det kan ju va så att jag får spänningshuvuvärk av spänningen av att gå och vara lite orolig och spänd över att jag ska få huvudvärk....förstår ni?!?
Nä, har lovat mig själv att vila mycket idag, så, ses!

Så går dagarna vidare...

Dottern är fortfarande prickig.
Hon har haft det jobbigt, inte för att de har varit mycket prickar utan mer för att det kliat och så har hon haft prickar i mun och hals. Så då har det varit väldigt gnälligt. Hon har i stort sett sovit på mig. Jag var så trött att jag höll på att kräkas efter tredje natten, men då ringde vi BVC och fick tavegyl utskrivet. Efter det har det varit himmelriket här hemma. Hon äter, hon sover och hon är gladare. Så nu har jag fått sova två nätter i lugn och ro, så skönt och så behövligt.
Jag är så otroligt tacksam att vattkopporna kom medans bebisen är i magen, för hade de kommit när jag även skulla amma varannan timme så hade jag inte varit människa längre. Det var tröttsamt nog att behöva gå igenom detta höggravid. Men nu börjar prickarna torka upp och vi har till och med varit ute och lekt.

Så detta med bebis..jag börjar misströsta. Och då är jag bara i v.36 ännu... Börjar känna mig klar med denna graviditet. Längtar tills vi får träffa bebisen...vi vet ju inte vad det blir för kön och jag håller på att bli galen av förväntan. Det är som julafton x 100! Det går inte att skaka på paketet för att få ett hum vad det är för något därinne, inte lukta, känna...inget! Det är bara att vänta.....

Hallen luktar inte...skönt, men har inte hört något från styrelsen heller, vilket kan betyda att igen har tagit tag i det ännu....inge bra.

Vi har bokat semester i sommar åxå....till Göteborg. Var ju där förra sommaren, men då med en kompis. Så nu blir det tåg och hotell med familjen i 4 dagar. Vi utnyttjade en coop hotellpremiecheck igen och eftersom vi kunde boka tågbiljetter redan nu så blev det åxå billigt. Allt som allt kostar resa+boende inkl frukostbuffe= 3500kr. Inte illa för en härlig semester. Sen tillkommer mat, aktiviteter och sådana saker men det hade vi räknat med i allafall.
Längtar nu till både bebis och semester, ses! 

Vattkoppor och stinkhall

Så har då dottern fått vattkoppor, äntligen! Behövs nog inte förklaras mer. Vi är nöjda att det kommit innan bebis kommer.

Hallen...det luktar inte längre, men det kan bero på att vi vädrar konstant då det blivit sommarvärme ute. Men pratade med en granne igår och hon frågade om vi känt någon lukt, och ja det hade vi ju. Hon sa att hon åxå känt lukt och att vi nog borde kolla upp det. Alltså inte vi jag och min man utan vi i föreningen. Hon hade känt det i hissen och trappuppgången, så det låter ju bra för oss (ekonomiskt sett alltså). Har vi (föreningen)otur kan det vara ett avloppsrör som spruckit i källaren efter att grannarna bilade ur sitt badrum. Eller det kanske mest är otur för grannen som bilade i badrummet....återstår att se. Vi är iallafall tillfälligt lättade!

Bebisen har hållt igång hela veckan. Har haft värkar, sammandragningar och allmänna olust känslor på natten nu hela veckan, med undantag med två nätter. Så det händer grejjor här. På tisdag är det 36 fullgågna veckor, så nu låter jag bebisen komma när den vill. Ingen förlossning stoppar nu ändå, så det är jätteskönt. Så hörde du det bebis,kom nu!
Ses!

Det stinker!

Det luktar riktigt illa i vår hall. Typ rutten kål, dåligt avlopp m.m. Nu har jag ju luktsinne i klass med hundar och stålmannen, men jag tror att vanliga dödliga åxå skulle känna stanken. Vad är det för nått? Jag har gått och sniffat, luktat, lyft på saker, dragit ut lådor och jag hittar inte källan. Sitter det i väggen? Är det en död råtta? Har dottern gömt nått skumt i nån sko? Är det grannens renovering som resulterat i nån läcka? Jag sitter nu i vardagsrummet så långt bort från hallen som möjligt...men så kan jag ju inte göra resten av dagen. Måste hitta lukten.....ses!  

Jaha..

Idag har jag haft som mensvärk hela dagen. Inte så att det kommit och gått utan mer hållit i sig molande hela tiden. Och återigen undrar jag...ska jag kontakta förlossningen? Är det "rena" förvärkar som jag inte behöver bry mig om eller är det början till förlossning? Är nu i v. 34+5 och vet ju inte vad de (förlossningen) vill, stoppa eller låta fortsätta, och vill inte vara sjåpig och ringa i onödan. Hmm...vad göra, vad göra?! Ses!

Så ännu en dag med för mycket inget att göra.

Vaknar, går upp, klär mig, äter frukost, öppnar dörren för bygggubbs som ska fixa det sönderbilade taket, iväg med dottern, hem, gubben är klar, jag kollar mail (såg att jag vunnit en tävling på bloggen Resan mot plusset, yes!!), kollar alla bloggar, så ringer en kompis som är hemma och vab:ar. Vi bestämmer oss för att ta en tur till ikea, lunch där, hem och hämta dottern, mellis, blogg check.

Skulle behöva dammsuga men jag har ju hela kvällen på mig. Det händer som sagt inte mycket här hemma. BB-väskan är packad, kollade igenom den idag igen...la i Ballerina kladdkaka, kan ju behövas.

Bebisen hade blivit ruckbar på senaste kollen, va f*n, den va ju fixerad nyss. Annars såg allt bra ut. Mår riktigt bra just nu, men vill ju ändå att bebisen ska komma ut snart, känns fortfarande vääldigt långt till 15 juni.

Just nu hoppas vi mycket på att dottern ska lyckas få vattkoppor, vi kollar flera gånger varje dag, men hittills inga prickar. Skulle vara skönt att hon har haft det innan bebisen kommer.

Nä, nu ska jag checka arbetsmarknaden lite, ses!

Så äntligen...

ledig! Eller rättare sagt arbetslös. Men det visste jag ju om och bebisen är ju "planerad" efter mitt gravvik som jag hade på arbetet. Så det känns mer som jag gått på havandeskapsledigt. Arbetslös kommer jag först bli juni-augusti 2011, då mannen ska vara föräldrarledig. Men att vara utbildad lärare med inriktning mot förskola betyder att man nästan får ducka för alla jobb som de kastar efter en. Nästan på riktigt så...faktiskt. Så jag är inte orolig alls.
Idag var jag på arbetsförmedlingen och skrev in mig. Det är alltid jobbigt att vara där. Känns olustigt...jag känner mig otroligt obekväm. Jag vet ju hur det ser ut på arbetsmarknaden och jag känner en otrolig respekt/ rädsla för att vara arbetslös. Jag blir även illa till mods av de som är där och söker arbete...jag känner att jag tycker synd om dem, fast jag inte vet något alls om dem.
Nu börjar maten bli klar, ses!

RSS 2.0