Snart 1 månad

Oj vad tiden går...snart är min minsta/ yngsta dotter 1 månad. Hon äter, växer, bajsar och sover. Hon har redan gett sin syster sitt första leende. Vad glada både vi och stora dottern blev! Ett och ett annat tjuvnyp har det blivit, men för det mesta är hon så söt mot sin lillasyster.

Jag är mycket piggare och gladare denna småbarnstid. Nu har jag svårt att förstå varför jag var så slut förra gången. Hur jag inte kunde orka...vad var det som var så jobbigt? Eller är det enklare denna gång för att man vet att det är tillfälligt och att man överlever utan sömn ett bra tag? Ja skönt är det oavsett...

Solen värmer och det är riktigt skönt att vara ledig, ses! 


så nu är hon här

I fredags satte det igång.

Vi åkte in vid 18 för att vi var så rädda att föda hemma, det gick ju snabbt förra gången.
Då hade det inte dragit igång ännu, men vi fick låsa in våra saker och gå på en promenad runt Ackis.

Så klockan 19 började vi vandringen, vi gick till kiosken på sjukhuset köpte glass och godis, njöt av sommarvärmen, stannade och pustade, drack cola och bara gick.
kl 20 var jag kissnödig så vi gick tillbaka för att kolla hur allt såg ut.
Efter 40 minuter tvingade jag ut mannen efter folk, då hade jag så ont att jag höll på att svimma. En räddande ängel kom och undersökte mig, öppen 5 cm, välkommen! Inskriven kl 21, lustgas, nålar, ta hål på hinnor kl 22.50 och bebis på mage kl 23.12. Klart!
Det gjorde så fruktansvärt ont men det var en bättre förlossning än förra gången ändå. Denna gång var jag med i förloppet på ett annant sätt. Jag kunde kontrollera mycket, vilket var skönt. Så allt som allt, gick det bra!

Så nu har vi vår underbara nya lilla dotter här hemma. Storasyster är så stolt och glad, lite gruffig mot mig och mannen men mot lillasyster så söt.

Nu mys med bebis, ses!

Nu tror jag att jag åker in och föder....

uppdaterar när vi kommer hem. Ses!

Under solen intet nytt..

Varmt, trött och fortfarande gravid, trots värkar/ förvärkar i natt. Jag tom klockade dem, var 7 minut 1 minut åt gången under minst en timmes tid. Så jag var på väg att ringa in barnvakter, men sen gick det över. Jag kan verka hispig, men har blivit varnad av barnmorskor och läkare att det troligtvis kommer att gå fort när det väl sätter igång och eftersom barnvakten bor ca 10 mil bort har jag svårt att slappna av. Det gäller liksom att ringa i tid...

Idag har jag tvättat lite och varit på stan för shopping för diverse kalas. Tänkte att det är bra att förbereda sig så att allt är klart om bebisen vill komma ut snart.

Nu har jag och dottern precis kalasat på jordgubbar med glass och grädde till mellis, mums!
Nu vila, ses!

Trött

Nu vill jag föda, tack! I natt hade jag ont och sammandragningar....kan betyda att det är på G. Var hos MVC idag och kollade blodtrycket idag och barnmorskan trodde inte att det var långt kvar nu. Åååhh...jag höll på att börja tillbe henne. Alltså hon har ju ingen aning heller men bara att hon säger så får mig att vilja kyssa henne. Åååhhh...hon tror att det är dags snart! Läängtar!! Ses!

RSS 2.0